Argentína má prvé olympijské zlato, a to v pozemnom hokeji

19.08.2016 Celý región

Rio de Janeiro 19. augusta (TASR) - Pozemní hokejisti Argentíny získali na olympijskom turnaji v Riu de Janeiro zlaté medaily, keď vo finále zdolali Belgičanov 4:2. Je to pre nich prvé zlato z olympiády.

Bronz získali pozemní hokejisti Nemecka, olympijskí šampióni z Londýna 2012 vo štvrtkovom zápase o 3. miesto zdolali Holanďanov 4:3 v rozstrele, v riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne 1:1.

Triumf Panamerického majstra si na vlastné oči pozrel aj prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach. O historický triumf Juhoameričanov sa zaslúžili gólmi Pedro Ibarra (12. minúta), Ignacio Ortiz (15.), Gonzalo Peillat (22.) a Agustin Mazzilli. Zlato si preberú títo hráči: Manuel Brunet, Facundo Callioni, Juan Gilardi, Isidoro Ibarra, Pedro Ibarra, Juan Lopez, Luca Masso, Agustin Mazzilli, Joaquin Menini, Ignacio Ortiz, Matias Paredes, Gonzalo Peillat, Lucas Rey, Matias Rey, Lucas Rossi, Juan Saladino, Lucas Vila a Juan Vivaldi.

"Nemôžem tomu uveriť. Skončili sme a sme šťastní, ale myslím si, že si ešte neuvedomujeme, čo sme to vlastne dosiahli," povedal kapitán víťazov Ibarra. Počas finále Argentínčania "prežili" dva trestné rohy a 17 sekúnd pred koncom do prázdnej brány rozhodol Mazzilli.

"Toto je gól, o akom každý sníva. Rozhodnúť ním olympiádu na 4:2 vo finále. Myslím, že toto pozemnému hokeju v Argentíne veľmi pomôže," povedal Mazzilli.

muži - pozemný hokej:

finále:
Belgicko - Argentína 2:4 (1:3)

o bronz:
Holandsko - Nemecko 1:1 (0:0), 3:4 po rozstrele

poradie:
1. Argentína,
2. Belgicko,
3. Nemecko,
4. Holandsko,
5. Austrália, India, Španielsko a Nový Zéland,
9. Veľká Británia a Írsko
 

Vyberte región